Tips

Här följer några tips på hur du förlänger livslängden på dina lås, cylindrar, gångjärn och hänglås.

Låshus/Spanjolett

Smörj låset ett par gånger om året. Observera att du inte ska smörja tillhållarlåset. Se också till att dra fast alla skruvar ordentligt.

Cylinder

Smörj också låscylindern vid samma tillfälle. Använd låsspray, inte olja eller fett. Lås som används mycket frekvent eller är extremt väderutsatta bör smörjas oftare. En smörjning strax före vinterns ankomst är att rekommendera.

Smörjningen förhindrar kondens- och isbildning. Kontrollera också de nycklar som används mycket. De slits och fungerar sämre och bör således bytas.

Gångjärn

Underhållsbehovet varierar med användningsfrekvens, belastning och miljö. Men kontrollera funktionen, smörj och dra fast skruvarna minst en gång per år. Lösa skruvar försämrar dörrens funktion, ökar slitaget och underlättar inbrott.

När gångjärnen används, får de en svart dammbeläggning. Beläggningen förhindras bäst med regelbundet underhåll och smörjning.

Hänglås

Hänglås, i synnerhet de som sitter utomhus, bör smörjas minst två gånger om året. Applicera lättflytande smörjmedel i lås och nyckelhål, dock inte smörjmedel som innehåller grafit.

Vi på Lås & Säkerhet hjälper dig gärna att hitta rätt typ av smörjmedel till dina lås och gångjärn.

Butiken 

I vår butik har vi ett brett sortiment av säkerhetsprodukter. Vi har över 17.000 artiklar på hyllan och skulle det ändå inte täcka ditt behov, så tar vi hem det du söker, oftast till nästa dag.

Vår kunniga personal hjälper dig gärna med alla typer av säkerhetsfrågor och om du önskar någon särskild demonstration eller produktvisning får du gärna ringa innan, så vi kan planera och förbereda oss på bästa sätt.

                 

Säkerhetsbesiktning

Tjuven söker värdeföremål och pengar, men vill absolut inte bli upptäckt och avslöjad. Därför letar hen efter husets svaga punkter som gör det möjligt att tyst och snabbt ta sig in och ut.

Ta på dig tjuvens ögon och kolla över ditt hus. Vilken väg är bäst och snabbast för att komma in? Och hur skulle du enklast ta dig ut med alla värdesaker? Om du tycker det verkar enkelt, så kan du bara tänka dig vad den erfarne tjuven tycker.

Om du vill ha hjälp att kolla över de svaga punkterna i ditt hus så kan vi på Lås & Säkerhet göra en kostnadsfri säkerhetsbesiktning av ditt hem. Vi tittar över säkerheten på dina dörrar och fönster samt om du vill, de som finns inne i din bostad.

Vi lyssnar till dina önskemål, väger in vad försäkringsbolagen säger och ger våra tips. Om du sedan behöver förbättra något, så kan vi utföra jobbet, eller om du vill göra det själv.

Huvudsaken är att det blir rätt, säkert och snyggt.