Historia

Lås & Säkerhet AB startade sin verksamhet under våren 1999, då Björn Jansson och Kent Bäcklund övertog dåvarande Tibnors Låsverkstad med maskiner och tillbehör. Kunderna bestod från början, i huvudsak av proffskunder såsom byggbolag och fastighetsägare i Örebro-området.

Företaget blev kvar i lokalerna på Tackjärnsgatan under ca tre år innan Björn och Kent, år 2002, flyttade över verksamheten till den gamla transformatorstationen på Stångjärnsgatan 8. "Stationen" byggdes ut för att rymma det allt större sortimentet och invändigt anpassades ytorna för att på bästa sätt, ge företaget mer verksamhetsanpassade lokaler.

Proffskunderna har stannat kvar och många nya har kommit till. Vi har även fått fler och fler kunder inom kommun, landsting och andra statliga förvaltningar samt många privatpersoner. 2006 fick företaget en ny hyresvärd och denne beslutade ganska snart att transformatorstationen skulle rivas för att ge plats åt större och modernare lokaler där fler företag får plats. Då våra kunder, personalstyrka och sortiment hela tiden växt, blev våra lokaler för små och därför blev hyresvärdens besked, något som passade in i vår fortsatta utveckling.

I december 2007 gick därför flyttlasset ca 50 meter norrut, till tillfälliga lokaler och transformatorstationen revs omgående. 2008 flyttade vi tillbaka till helt nya och anpassade lokaler, på den plats där den gamla transformatorstationen tidigare stod.

Vi har idag en stor och bred kundgrupp och våra tjänster och produkter finns på flera platser runt om i landet även om vårt fokus fortfarande finns i Örebroområdet och Mälardalen.